Ook maar eens een Chinese lichaamsmassage proberen

Op een gegeven moment ging ik toch eens die lichaamsmassages proberen. Een beetje variatie na alle voetmassages. Bovendien had ik net de tweede gekregen en merkte ik dat ik van het getil en flesje geven helemaal vast zat in mijn nek en schouders. Chinese massage in van die massagesalons is niet voor iedereen weggelegd. Het is een vrij pittige massage waarbij de masseuse vaak ook even op je klimt om je rug nog even goed te kunnen bewerken haha. Ik moest er even aan wennen, maar het beviel goed.

Wel twijfels over salons

Die massagesalons hebben natuurlijk ook wel iets schimmigs. Bij sommige gebeurt er meer dan alleen massage. Daar kwam mijn vriend achter die ik heel naïef een massage cadeau gaf voor zijn verjaardag, omdat ik er altijd zo van opknap… De masseuse vroeg met een suggestieve blik of hij misschien overal gemasseerd wilde worden…

Salons met gezondheidsmassages

Er zijn veel Chinese massage salons, niet overal zijn ze op happy endings gericht gelukkig. Daar hangen briefjes aan de muur dat er geen erotische massage plaatsvindt, bijvoorbeeld bij Shanghaimassages.nl. Of ze profileren zich echt als ‘gezondheidsmassages’. Als er gordijntjes hangen tussen de massageruimtes (zie je alleen nog maar weinig) zullen er ook minder rare dingen gebeuren, dan wanneer de kamertjes helemaal zijn afgesloten.

Ze sturen ook aan op lichaamsmassage

Ik vind lichaamsmassages ook wel fijn, maar soms wilde ik gewoon een voetmassage. Ik moet zeggen, er kwam een tijd dat ik eigenlijk weinig voetmassages kreeg. Ik kwam dan bij verschillende Chinese massagesalons binnen en zei dat ik een voetmassage wilde (voor € 20). Maar elke keer eindigde het in een lichaamsmassage. Ja vraag me niet hoe dit kan.. Het komt doordat ze gebrekkig Engels spreken en altijd tegen je zeggen dat een lichaamsmassage veel beter voor je is. Dat je daar meer aan hebt.

Soms ga ik er dan maar mee akkoord (volgens mij kunnen die masseuses tegenwoordig alleen lichaamsmassage). En andere keren kan ik plaatsnemen in een kamertje en is de voetmassage onderdeel van een lichaamsmassage.. Ach, ik vind het niet zo erg, je wordt er hoe dan ook ontspannen van. Toch vind ik het wel vreemd en raar. Ook die leuke borden met meridianen en acupressuurpunten in je voeten zie je nergens meer. Als je echt zo’n voetmassage wilt, zul je denk ik toch naar iemand toe moeten gaan die voetreflexologie doet.

Hoe werkt een Chinese lichaamsmassage

Ben je benieuwd hoe zo’n Chinese lichaamsmassage in zijn werk gaat? Als je binnenkomt is er meestal wel plek. Vooral als je overdag komt. Soms moet je even wachten op de bank. En met een beetje geluk krijg je een kopje kruidenthee aangeboden. In het kamertje kun je je uitkleden. De masseuse gaat dan altijd even weg. Alleen je onderbroek houd je aan. Je gaat nu op je buik op het massagebed liggen. Met je hoofd in een kuiltje. Dan komt de masseuse terug en begint de massage.

Beetje harde massage

Het is vrij hard hier en daar. Dan klopt ze op je rug of gebruikt ze haar ellenboog op je rug. En soms klimt ze op je rug om beter haar werk te kunnen doen. Na een uurtje is de massage klaar en dan ben je ongeveer 35 euro kwijt. Of je geeft iets meer als je de massage erg goed vond. Vervolgens voel je je een stuk lichter. Net alsof je de kilo’s zorgen en gedachten die je met je meedroeg kwijt bent. Je voelt je er opgewekt door, erg fijn. Helaas raak je dit gevoel ook snel weer kwijt als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen. Wel is het zo dat je je de dagen erna beter in je vel/lijf voelt. Een aanrader dus zo’n massage!

Chinese massage Koss

Als je op strandvakantie naar Koss gaat lopen daar ook Chinese vrouwen rond die op het strand Chinese massage aanbieden. Een aanrader hoor, al moet je er geen last van hebben dat jij op je strandbedje op je buik liggend een massage krijgt. Maar ja, er gebeuren wel ergere dingen op stranden en kroegen. En je kikkert er altijd van op. Voor de vrouwen minder leuk om zo in de warmte te moeten werken…. Maar ja, wat doe je daar dan weer aan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *